Alimentelor utilizate frecvent in bucatarie, de obicei, nu li se
acorda o prea mare importanta in ceea ce priveste continutul lor
gastronomic. Ceapa rosie poate face parte si ea din aceasta categorie. Afla in continuare care sunt calitatile nutritionale ale acesteia.
Efecte benefice asupra organismului
Ceapa rosie contine vitaminele A, B si C, saruri minerale,
substante cu caracter antibiotic si diuretice. Proprietatile sale se
pastreaza intacte daca se consuma in stare cruda. In cazul in care iti
face rau la stomac, atunci o poti manca dupa ce ai calit-o maxim 5
minute in putin ulei de masline.
Recomandata in curele pentru slabit
Datorita proprietatilor sale multiple ceapa rosie se regaseste pe
lista alimentelor permise in timpul curelor de slabire. Ea exercita un
puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajuta la
remineralizarea si eliminarea toxinelor din corp, mult mai usor si mai
rapid. Este si un foarte bun diuretic. Ceapa rosie contine, de asemenea,
o cantitate mare de flavonoizi (substante cu efect antioxidant, care
micsoreaza riscul afectiunilor cardiovasculare), ceea ce ajuta la
impiedicarea depunerilor de colesterol in artere. Ea este indicata in
orice problema cardiovasculara, un exemplu in acest sens fiind
hipertensiunea.
Ceapa rosie este considerata a fi un adevarat
dezinfectat natural. Ea poate fi utilizata cu succes impotriva gripei,
dizenteriei, racelii si altor tipuri de infectii, datorita continutul
sau bogat in sulfat. Trebuie doar ca in perioada de boala sa consumi cel
putin 30 de g din aceasta leguma atat de benefica pentru organism.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu