Beneficii ale consumului de spanac

Spanacul are un continut ridicat de fier, un element important pentru organismul nostru, pe care nu il gasesti in multe alte alimente. Evita pe cat posibil sa gatesti spanacul, deoarece iti pierde din proprietati. El mai este bogat si in saponina, o substanta ce ajuta organismul sa absoarba iod si fier de aceea este indicat sa consumi spanac in cazul anemiilor. 

Alte beneficii ale consumului de spanac, pe scurt:

•Scade nivelul colesterolului rau.

•Ajuta la detoxifierea ficatului si a colonului.

•Scade riscul aparitiei anumitor boli, printre care: diabet, cancerul la colon sau cancerul la san.

•Intareste sistemul osos si este ideal in dieta femeilor care sufera de osteoporoza.

•Ofera un boost de energie.

•Are proprietati antioxidante

•Contine luteina, care lupta impotriva cataractei si a degenerescentei maculare.

Avand un continut bogat de vitamina C, spanacul intareste sistemul imunitar si ne ajuta atat in prevenirea cat si in combaterea racelii. 

Prin continutul de sulf, spanacul este benefic in tratamentele de detoxifiere. El are un continut ridicat de compusi flavonoizi, ceea ce il transforma intr-un alement anti-cancerigen. Extractele din spanac au dus la diminuarea efectelor pe care celulele canceroase le au asupra pielii si stomacului.

Chiar daca spanacul este un aliment gasit cu preponderenta primavara, poti cumpara o cantitate mai mare pe care o poti pastra la congelator. Astfel, el poate rezista si pana la 6 luni. Iti recomandam sa il imparti in pungute mai mici, cat pentru o preparare, pentru a nu decongela toata cantitatea de spanac deodata cand gatesti.

Poti combina spanacul cu o multime de alte legume pentru a crea salate sanatoase, dar il poti consuma si ca garnitura preparat cu lapte si usturoi alaturi de diferite alimente precum pestele sau chiar pastele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu