Spanacul are un continut ridicat de fier, un
element important pentru organismul nostru, pe care nu il gasesti in
multe alte alimente. Evita pe cat posibil sa gatesti spanacul, deoarece
iti pierde din proprietati. El mai este bogat si in saponina, o
substanta ce ajuta organismul sa absoarba iod si fier de aceea este
indicat sa consumi spanac in cazul anemiilor.
Alte beneficii ale consumului de spanac, pe scurt:
•Scade nivelul colesterolului rau.
•Ajuta la detoxifierea ficatului si a colonului.
•Scade riscul aparitiei anumitor boli, printre care: diabet, cancerul la colon sau cancerul la san.
•Intareste sistemul osos si este ideal in dieta femeilor care sufera de osteoporoza.
•Ofera un boost de energie.
•Are proprietati antioxidante.
•Contine luteina, care lupta impotriva cataractei si a degenerescentei maculare.
Avand un continut bogat de vitamina C, spanacul intareste sistemul
imunitar si ne ajuta atat in prevenirea cat si in combaterea racelii.
Prin continutul de sulf, spanacul este benefic in tratamentele de
detoxifiere. El are un continut ridicat de compusi flavonoizi, ceea ce
il transforma intr-un alement anti-cancerigen. Extractele din spanac au
dus la diminuarea efectelor pe care celulele canceroase le au asupra
pielii si stomacului.
Chiar daca spanacul este un aliment gasit cu preponderenta
primavara, poti cumpara o cantitate mai mare pe care o poti pastra la
congelator. Astfel, el poate rezista si pana la 6 luni. Iti recomandam
sa il imparti in pungute mai mici, cat pentru o preparare, pentru a nu
decongela toata cantitatea de spanac deodata cand gatesti.
Poti combina spanacul cu o multime de alte legume pentru a crea
salate sanatoase, dar il poti consuma si ca garnitura preparat cu lapte
si usturoi alaturi de diferite alimente precum pestele sau chiar
pastele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu