Ceaiul de unt este un veritabil elixir in Tibet si India.
Acesta se prepara prin fierberea ceaiului de pu-erh in apa timp de mai
multe ore pana cand se produce un ceai fermentat de culoare inchisa,
care are o aroma foarte pamanteasca. Acest ceai este apoi amestecat cu
unt de iac si ocazional cu lapte de iac pentru a forma un ceai cremos si
spumos.
Pentru prepare aveti nevoie de: ceai Pu-erh, condimente (cum ar fi
ghimbirul, piperul negru, cuisoarele, cardamonul si chimenul dulce), unt
de buna calitate, ulei de nuca de cocos, lapte, miere.
Puneti condimentele timp de 20 de minute la fiert. In ultimele
cinci minute adaugati ceaiul si apoi strecurati compozitia. Adaugati
untul si laptele, amestecati bine si la final adaugati si miere, dupa
gust.
De ce este sanatos acest elixir? Untul este bogat in acid linoleic,
vitamina A, vitamina K, nutrienti esentiali in sanatatea oaselor,
inimii si sistemului reproductiv.
Ghimbirul si piperul negru sunt antioxidanti foarte puternici si au
proprietati antibacteriene. Ceaiul Pu-erh ridica colesterolul bun si il
reduce pe cel rau.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu