Ridichile sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si antifungice.
Fac parte din aceeasi familie de legume cu varza si sunt bogate in
vitamina C, potasiu, sodiu si alte minerale. Au un contin scazut de
grasimi, colesterol si calorii, fiind ideale pentru cei care sunt la
dieta sau au grija de alimentatia lor. Ridichile sunt si o sursa
importanta de vitamina B, calciu, magneziu, cupru si mangan. De asmenea,
contin cantitati mari de fibre alimentare si acid folic.
Frunzele de ridiche se consuma doar cele tinere, foarte fragede, de o culoare verde vie, care vor fi spalate, taiate marunt si adaugate în salate sau in ciorbe. Ca si radacinile, frunzele de ridiche contin cantitati importante de vitamina C, la care se adauga o extraordinara bogatie in clorofila - substanta cu puternice efecte detoxifiante, antivirale si antimutagene. Se pot consuma alaturi de verdeturile consacrate, cum ar fi leusteanul, patrunjelul, mararul etc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu