Scoarta de salcie alba are numeroase beneficii

Scoarta de salcie alba are numeroase beneficii


Scoarța de salcie albă conține derivați ai salicinei, mai ales salicortina și tremulacina. Scoarța de salcie conține între 4 și 8% salicină. Produsele pe bază de scoarță de salcie au acțiuni precum acțiunea analgezică, antireumatică, astringentă și antipiretică.
Salcia albă (Salix alba) sau “răchită albă” este un arbore înalt de până la 20 de metri, cu coroana neregulata, tulpină strâmbă și lujeri subțiri, flexibili, verde-gălbui. În afară de Salix alba se mai întrebuințează în scopuri medicinale și S. purpurea (răchita roșie), S. fragilis, S. caprea, S. daphnoides (Salcia brumărie) și S. pentandra.
Scoarța de salcie albă conține derivați ai salicinei, mai ales salicortina și tremulacina. Scoarța de salcie conține între 4 și 8% salicină. Produsele pe bază de scoarță de salcie au acțiuni precum acțiunea analgezică, antireumatică, astringentă și antipiretică. Produsele terapeutice trebuie să conțină cel puțin 11% salcină.
Scoarța de salcie albă beneficii – aspirina naturală folosită cu succes pentru înlăturarea durerilor reumatice
Salcia albă este benefică pentru calmarea durerilor de cap, de dinți și cele de reumatism. Este recomandată și în artrite sau în cazurile de febră. Silvoterapia consideră că salvia alimentează organismul uman cu energia ei vitală, deoarece este încărcată de energie pozitivă.
Tratamentul cu scoarță de salcie nu se face în combinație cu aspirina. Acidul acetsalicilic a fost extras din scoarța de salcie în 1835. Salicina este materia primă pentru aspirină, de aceea ceaiul de coajă de salcie culeasă primăvară este un excelent remediu pentru gripă, răceală, dureri de oase. Oamenii se tratează împotriva acestor dureri cu salcie albă de pe vremea lui Hipocrate. Frunzele de salcie mestecate sunt un excelent calmant pentru durerile de dinainte de naștere.
Scoarța de salcie albă beneficii – afecțiunile nervoase și nevralgiile tratate fără urme cu extracte din scoarță de salcie
Produsele naturale pe bază de scoarță de salcie se utilizează pentru calmarea durerilor în afecțiuni reumatice, pentru calmarea iritabilității și a stărilor de nervozitate. Nevralgiile, durerile musculare sau insomniile pe fond nervos se tratează și ele cu extracte pe bază de scoarță de salcie.
Fiind un antianalgezic și antiinflamator natural, scoarța de salcie poate fi utilizată cu încredere și în durerile menstruale, durerile de spate sau nevralgiilor. Mai mult decât atât, scoarța de salcie poate ajuta în vindecarea aterosclerozei, poate reduce riscul de atac de cord sau atac cerebral.
Scoarța de salcie albă beneficii – administrarea corectă a scoarței de salcie pentru rezultate pe măsură
Studiile au demonstrat că scoarța de salcie ajută la ameliorarea durerilor în cazul durerilor reumatice. Salcia este și un bun remediu împotriva stărilor de anxietate, frică, insomnii și alte afecțiuni nervoase. Se pare că salcia galbenă (Salix vitellina) este recomandată persoanelor care au resentimente ascunse, care se compătimesc și învinovățesc pe alții pentru neputințele lor.
Administrarea scoarței de salcie se face astfel: ca pulbere de coajă uscată se iau 1-3 mg de 3 ori pe zi; ca ceai, preparat din 2-3 grame de coajă uscată și mărunțită la 150-250 ml de apă fiartă, de 3-4 ori pe zi; extract uscat, standardizat, care conține 20-40 mg de salicină totală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu