Detoxifierea presupune o dieta echilibrata care sa includa multe legume in special in stare cruda, fructe proaspete si evitarea alimentelor procesate. De aceea, diversitatea de legume pe care ti le ofera toamna este o binecuvantare pentru corpul tau daca vrei sa-l ajuti sa functioneze bine.
Iata care sunt cele mai bune alimente de toamna care curata corpul de toxine:
1. Dovleacul
Este bogat in fibre si betacaroten care favorizeaza digestia si reda o stralucire aparte tenului.
il gasesti la supermarket, dar si la piata la un pret bun. Chiar
daca ai fost obisnuita doar cu dovleacul copt sau fiert simplu, trebuie
sa stii ca il poti folosi in foarte multe combinatii, atat dulci cat si
sarate, potrivit eva.ro.
Cum sa-l folosesti:
copt la cuptor si stropit cu miere de albine si scortisoara;
sub forma de piure in aluatul pentru briose si checuri;
fiert si pasat cu blenderul pentru a obtine o supa-crema delicioasa;
taiat cubulete, stropit cu ulei plus alte condimente (de exemplu chimen, coriandru, sare, piper) si lasat la cuptor;
in risotto;
in smoothie-uri impreuna cu banana, lapte, scortisoara si unt de arahide;
in budinci;
in tocanite.
2. Perele
Au un efect antioxidant, contribuie la eliminarea toxinelor din
organism, combat retentia apei, protejeaza inima de boli cardiovasculare
si actioneaza ca un tonic asupra sistemului nervos. Ai toate motivele
sa incluzi perele in dieta, cu atat mai mult cu cat contin si vitamine
din complexul B, vitamina C, cupru, calciu, potasiu si fosfor.
3. Sfecla rosie
Are un efect detoxifiant pentru ficat, favorizand eliminarea
toxinelor din corp. in plus, sfecla rosie combate anemia, iti protejeaza
inima, stimuleaza activitatea creierului, imbunatateste tranzitul
intestinal si combate depresia.
4. Gutuile
Ajuta rinichii sa filtreze mai usor toxinele si sunt de ajutor
persoanelor care doresc sa slabeasca. Ajuta la digestie, datorita
continutului ridicat in fibre si ajuta la detoxifierea organismului.
Consuma-le si crude pe langa compoturi si gemuri.
5. Merele
Au o multitudine de nutrienti si fibre care stimuleaza tranzitul
intestinal, favorizand eliminarea substantelor daunatoare din corp. Poti
sa le consumi in stare cruda, compoturi, magiun, smoothie-uri,
prajituri, dar si coapte.
6. Strugurii
Sunt fructele cu cel mai puternic efect detoxifiant pe langa lamai.
Consuma-i cat sunt in sezon atat albi cat si negri pentru a beneficia
de nutrientii din continutul lor. Strugurii ajuta la detoxifierea
organismului, eliminarea excesului ponderal, prelungirea senzatiei de
satietate si suprimarea apetitutului culinar datorita continutului
ridicat de fibre si substante nutritive. Mai mult decat atat, contin apa
in proportie de 73%, astfel ca ajuta la purificarea organismului si
filtrarea toxinelor din sange.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu