Patrunjelul previne cancerul
Un compus organic numit myristicin, care se gaseste in cantiati
foarte mari, in mod natural in patrunjel blocheaza dezvoltarea celulelor
canceroase. In plus patrunjelul prin myristicin activeaza o enzima din
celulele umane care are capacitatea de a neutraliza o serie de compusi
nocivi care pot duce la cancer de prostata si la cancer de colon.
Cum consumi patrunjelul? Sub forma de suc natural combinat cu suc de mar sau morcov, sub forma de salata, sau pur si simplu maruntit si adaugat in cantitate mare in sosuri si salate. Patrunjelul devine cu adevarat eficient daca este consumat in fiecare zi, in cantitate de cel putin 50-70 de grame, adica aproximativ jumatate de legatura mare. Ideal este patrunjelul din cultura bio.
Patrunjelul, aliatul imunitatii
Continutul de vitamina A si C din patrunjel ajuta imunitatea
generala. Vitamina C este un stimulent natural in procesul de productie
de colagen astfel ca patrunjelul este una din plantele care sustin
frumusetea pielii, ajuta la protejarea tesuturilor si sustine organismul
in cresterea rezistentei fata de boli.
Patrunjelul este tonic pentru inima
Corpul nostru produce un aminoacid numit homocisteina, care poate perturba functionarea normala a vaselor de sange. Patrunjelul contine vitamina B9, vitamina care blocheaza homocisteina. Mai multe alimente contin vitamina B9, dar combinatia de nutrienti din patrunjel activeaza actiunea acesteia si creste reactivitatea fata de homocisteina protejand foarte activ inima si vasele de sange, care vascularizeaza inima, impotriva atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale si fata de bolile vasculare, in general.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu