Nautul previne osteoporoza si cancerul


Nautul previne cancerul si osteoporoza

Năutul este un ingredient de bază în bucătăria din Orientul Mijlociu, fiind folosit în prepararea diverselor feluri de mâncare tradiţională precum humus, tahini, sosuri şi salate. Ingredientul originar din zona mediteraneană este bogat în fibre, minerale şi vitamine. Având un conţinut scăzut de grăsimi, acesta oferă organismului numeroase beneficii precum:

- Scade colesterolul LDL. Precum alte ingrediente bogate în fibre alimentare, năutul sprijină digestia şi scade colesterolul, prevenind astfel riscul apariţiei problemelor cardiace. De asemenea, are în compoziţie acizi graşi esenţiali precum acid alfa linoleic (ALA) şi Omega-3, care joacă un rol important în sănătatea sistemului cardiovascular.

- Detoxifiază organismul. Molibdemul din compoziţie sprijină eliminarea sulfiţilor şi regenerarea ficatului.

- Te ajută să dormi mai bine. Fiind una dintre cele mai bune surse vegetale de triptofan, precursorul serotoninei, minunatele boabe ajută la reglarea somnului şi previne apariţia anxietăţii. Triptofanul este un aminoacid esenţial care nu poate fi produs în mod natural de către organism, de aceea sursele alimentare sunt deosebit de importante.

- Previne cancerul de sân şi osteoporoza. Năutul conţine fitochimicale, precum saponine, care vin în ajutorul femeilor ce se află la menopauză. Saponinele previn dezvoltarea tumorilor şi a celulelor canceroase la sân.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu