In timp ce sucul de lamaie este folosit ca remediu in combaterea multor probleme de sanatate, coaja acestui fruct nu este atat de populara, insa are beneficii nebanuite asupra sanatatii.
Afla de ce este bine sa folosesti coaja de lamaie la prepararea mancarurilor.
Protejeaza impotriva cancerului de colon
Coaja de lamaie contine un tip de flavonoide care inhiba cresterea
si dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului. De
asemenea, din coaja acestui fruct nu lipsesc nici hesperidina si
diosmina, doua substante care previn aparitia acestei afectiuni.
Previne cancerul de prostata
Studiile arata ca un remediu pe baza de coaja de lamaie combate in
mod eficient tumorile de prostata - reduce in volum tumorile si induce
moartea acestora, protejand astfel organismul de posibilele complicatii
ce pot aparea.
Te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control
Coaja de lamaie te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control,
intrucat contine polifenoli, care suprima depozitarea caloriilor sub
forma de grasimi si previne hiperlipidemia (acumularea de grasimi la
nivelul ficatului).
Imbunatateste rezistenta la insulina
Cand celulele corpului nu ma raspund la actiunile hormonului
insulinic, nivelul zaharului din sange creste peste limitele normale,
ceea ce inseamna ca exista un risc mare de aparitie a diabetului. Insa
consumul constant al cojii de lamaie impiedica acumularea de grasimi in
jurul abdomenului, tinand sub control nivelul glicemiei din corp.
Reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare
Coaja de lamaie este si o sursa importanta de vitamina C, ceea ce
inseamna ca are excelente proprietati antioxidante. Astfel, efectele
nocive ale radicalilor liberi sunt reduse la minimum, la fel ca si
riscul de a suferi de boli grave, precum afectiunile cardiovasculare.
As vrea sa incerc si ieu
RăspundețiȘtergere