Unele alimente, care fac
parte din dieta zilnica a milioane de persoane, pot deveni letale daca
sunt consumate incorect. Mai precis, cantitatile prea mari consumate sau
diverse specii ale acestor alimente pot ajunge sa aiba efecte crunte
asupra organismului, dupa cum urmeaza.
Alimente de zi cu zi, care te pot ucide:
Curesele
Ciresele in sine nu sunt deloc
periculoase. Insa, pericolul sta in samburii lor. Astfel, samburii de
cirese contin cianuri toxice si inghititi in cantitati mari pot avea
efecte letale. Medicii subliniaza ca nu este niciun pericol sa
ingurgitati cativa samburi de cirese, insa nu abuzati.
Socul
Socul, foarte des intalnit in
Europa, este consumat de foarte multi oameni. Insa, specia care nu poate
avea efecte letale asupra oamenilor este socul negru. In Europa se mai
gasesc inca doua specii de soc. Este vorba de socul care face fructe
rosii si o specie care face fructe negre. Ramurile, radacinile si
plantele socului negru sunt toxice, sustin specialistii, daca sunt
consumate crude. Insa, gatirea lor la temperaturi ridicate elimina
pericolul.
Rubarba
De la rubarba se foloseste doar
petiolul plantei, celelalte parti fiind cat se poate de toxice pentru
organism. Asadar, dulceata de rubarba, chiar daca e delicioasa, este
preparata doar intr-un mod anume.
Alunele
Alunele americane nu sunt
periculoase pentru majoritatea oamenilor. Insa, cei care sufera de
alergii la alunele de acest tip, pot deceda chiar si atunci cand consuma
o cantitate foarte mica. Alergiile la alune sunt unele dintre cele mai
periculoase din lume, reactiile manifestandu-se foarte violent.
Ciupercile
Ciupercile, nu in ultimul rand, sunt
alimentele care cauzeaza deseori decese. Acest lucru se intampla din
cauza ca sunt consumate specii de ciuperci otravitoare de catre oameni
care nu sunt bine informati. De aceea, ciupercile trebuie consumate cu
atentiesi doar din comert, din locuri destinate vanzarii lor.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu