Vrei sa slabesti? Mananca mai multe cruditati

Profita de varietatea de fructe si legume proaspete pe care le gasesti la piata ca sa scapi de kilogramele in plus! Te-ai saturat de ele, inseamna ca trebuie sa schimbi retetele! Vezi cateva trucuri ca sa nu te plictisesti niciodata de fructe si legume! O dieta care contine proteine de calitate, atat animale, cat si vegetale la care se adauga o diversitate de fructe si legume proaspete constituie cea mai buna solutie in cazul in care vrei sa ai grija de sanatatea ta, dar si sa scapi de cele cateva kilograme care te incomodeaza. Incearca sa profiti de toate legumele si fructele pe care le gasesti pe piata si sa nu te rezumi doar la salate. Mancarurile preparate cat mai simplu, dar folosind legume diverse pot sa revigoreze meniul tau si sa nu mai spui ca te-ai saturat de legume.

Iata cateva trucuri ca sa mananci mai multe cruditati!

1. Prepara-ti salata asa cum iti place!

Nu trebuie sa contina 10 feluri diferite de legume, ci sa le alegi pe cele 3-4 care-ti sunt pe plac. In plus, poti sa-i adaugi si alte ingrediente pentru a o face mai satioasa. Boabele de fasole, naut, linte, quinoa, bucatile de carne slaba, branza sau conservele de peste pot sa faca salata mai consistenta. Astfel, nu mai ai probleme cu foamea pentru o lunga perioada de timp. 

2. Alege leguma saptamanii!

Ca sa te asiguri ca profiti la maximum de toate beneficiile legumelor care sunt in sezon ar fi mai simplu sa alegi in fiecare saptamana o alta leguma principala. Bineinteles ca in retetele pe care le vei prepara vei folosi si alte legume, insa vei folosi o cantitate mai mare din leguma saptamanii. De exemplu daca alegi conopida, foloseste-o cruda si maruntita pentru omleta de la micul dejun, in ciorbe, supa-crema, piure, la cuptor, in ghiveci impreuna cu alte legume sau fiarta la abur. 

3. Alege fructele saptamanii!

Foloseste fructele pentru gustarile dintre mesele principale. Alege 2-3 fructe de sezon in fiecare saptamana pe care sa le consumi intre mese. In urmatoarea saptamana alege alte 2-3 feluri de fructe si tot asa. Astfel, te vei asigura ca ai un meniu diversificat in ceea ce priveste fructele. 

4. Nu te rezuma doar la frunzele de salata verde!

Pe langa legumele proaspete, asigura-te ca incluzi in salatele tale si in mancarurile gatite diverse verdeturi. Cu cat au o culoare mai inchisa de verde, cu atat mai bine, deoarece sunt mai bogate in clorofila care stimuleaza detoxifierea organismului. Poti sa alegi frunzele de patrunjel, marar, busuioc, spanac, rucola, telina. 

5. Prepara-ti in fiecare dimineata un smoothie verde

Incepe dimineata cu un cocktail de verdeturi, pline de nutrienti. Verdetutile se pot combina cu diverse fructe pentru a obtine o bautura delicioasa si nutritiva, dar saraca in calorii. Astfel, ii conferi energie organismului si vei slabi, fara sa-l privezi de substantele necesare pentru buna lui functionare. De exemplu, amesteca o mana de frunze de spanac cu zeama de la o lamaie, o banana, un mar, putina pudra de ghimbir, o lingura de seminte de in si apa plata sau lapte vegetal (soia, migdale, susan, canepa, orez, ovaz). 

6.  Include verdeturi proaspete in supele crema!

Indiferent de supele crema pe care le faci, incearca sa adaugi in etapa finala (in blender) diverse verdeturi in stare cruda. Pune cate o legatura de marar sau patrunjel, dar nu evita nici urzicile, stevia sau leurda. Daca doresti o aroma delicata de usturoi, alege leurda proaspata. Ca sa eviti faina si smantana, care se pun de obicei in supele crema, este de preferat sa folosesti un avocado foarte bine copt sau un pumn de nuci caju hidratate. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu