Antioxidanti - Dupa cum s-a sugerat mai sus,
piersicile sunt bogate in antioxidanti. Acestea activeaza activitatea
radicalilor liberi, care sunt compusi de care organismul are nevoie. De
asemenea, antioxidantii reduc efectele imbatranirii si previn aparitia
bolilor cronice.
Fibre - Piersicile, de asemenea contin o multime de fibre. Acest
lucru este esential pentru a promova o buna digestie, pentru a preveni
constipatia si ajuta la reglarea nivelului de colesterol. Pentru acest
motiv din urma, acest consum de fructe reduce riscul de a dezvolta boli
de inima.
Controleaza greutatea - O piersica medie contine
aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti
foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o
piersica. Daca doriti, puteti sa le amestecati cu iaurt grecesc sau un
iaurt scazut de calorii.
Vitamine - Piersicile furnizeaza 10 de soiuri
diferite de vitamine, in special vitamina A (esentiala pentru o vedere
buna) si vitamina C (un antioxidant puternic). Vitamina E este de
asemenea prezent, desi intr-o masura mai mica, ca si vitamina K.
Vitamina C este un antioxidant excelent, iar vitamina E este un aliat
indispensabil pentru o coagulare buna.
Minerale - O piersica mare contine 333 miligrame
de potasiu. Acest mineral este important pentru reglarea tensiunii
arteriale si pentru a preveni dezvoltarea de pietre la rinichi. Dar
acest lucru nu este singurul mineral pe care il contine acest fruct
delicios; piersicile, de asemenea contin magneziu, fosfor, zinc, mangan,
fier si calciu. Toate aceste elemente nutritive consolideaza sistemul
osos si contribuie la o buna functionare a creierului.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu