Beneficiile consumului de piersici

Antioxidanti - Dupa cum s-a sugerat mai sus, piersicile sunt bogate in antioxidanti. Acestea activeaza activitatea radicalilor liberi, care sunt compusi de care organismul are nevoie. De asemenea, antioxidantii reduc efectele imbatranirii si previn aparitia bolilor cronice.

Fibre - Piersicile, de asemenea contin o multime de fibre. Acest lucru este esential pentru a promova o buna digestie, pentru a preveni constipatia si ajuta la reglarea nivelului de colesterol. Pentru acest motiv din urma, acest consum de fructe reduce riscul de a dezvolta boli de inima.

Controleaza greutatea - O piersica medie contine aproximativ 68 de calorii si grasimi. Deci, de fiecare data cand simtiti foame, in loc de a manca un baton sau alte dulciuri, mai bine alegeti o piersica. Daca doriti, puteti sa le amestecati cu iaurt grecesc sau un iaurt scazut de calorii.

Vitamine - Piersicile furnizeaza 10 de soiuri diferite de vitamine, in special vitamina A (esentiala pentru o vedere buna) si vitamina C (un antioxidant puternic). Vitamina E este de asemenea prezent, desi intr-o masura mai mica, ca si vitamina K. Vitamina C este un antioxidant excelent, iar vitamina E este un aliat indispensabil pentru o coagulare buna.

Minerale - O piersica mare contine 333 miligrame de potasiu. Acest mineral este important pentru reglarea tensiunii arteriale si pentru a preveni dezvoltarea de pietre la rinichi. Dar acest lucru nu este singurul mineral pe care il contine acest fruct delicios; piersicile, de asemenea contin magneziu, fosfor, zinc, mangan, fier si calciu. Toate aceste elemente nutritive consolideaza sistemul osos si contribuie la o buna functionare a creierului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu