Mancarea picanta lupta contra cancerului

Mancarurile picante sunt savuroase, insa nu oricine le poate tolera. Cei care au un stomac de fier trebuie sa stie ca ardeiul iute contine capsaicina, care poate accelera metabolismul si ajuta organismul sa arda calorii intr-un mod rapid. Acest lucru este explicabil de faptul ca aceasta substanta (capsaicina) creste temperatura corpului si ritmul cardiac, intensificand activitatea acesteia. In plus, studiile au demonstrat ca persoanele care consuma alimente condimentate, mananca mai putin.

Beneficii pentru inima

Ardeiul iute ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii prin stimularea capacitatii organismului de a dizolva cheagurile de sange. Cercetarile au demonstrat ca nivelurile scazute de colesterol LDL sau colesterol rau s-au diminuat atunci cand ardeiul iute a fost introdus in dieta unei persoane, reducandu-se astfel riscul de accident vascular de la nivelul inimii, potrivit doctorulzilei.ro. Capsaicina din ardeiul iute, reduce inflamatia – indentificata ca un factor favorizant pentru bolile de inima. In plus, statisticile arata ca, in culturile in care se consuma in mod frecvent alimente condimentate, rata manifestarii infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale, este mult mai scazuta.

Imbunatatirea functiei sistemului circulator

Alimentele condimentate stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Cand o persoana consuma mancare condimentata, temperatura corpului creste, ca si fluxul sanguin, iar activitatea inimii este intensificata. Ardeiul iute ajuta si la consolidarea peretilor vaselor de sange, intrucat acesta este bogat in vitamina A.

Lupta contra cancerului

Multe studii au concluzionat ca un consum regulat de ardei iute si curry reduce riscul dezvoltarii cancerului. Capsaicina incetineste cresterea celulelor canceroase si, in unele cazuri, acestea sunt distruse fara sa fie afectate celulele din jur. in tarile in care dietele sunt bogate in capsaicina, in mod traditional (India, Mexic), anumite forme de cancer sunt manifestate intr-o proportie mult mai mica.

Favorizeaza digestia

Condimentele optimizeaza activitatea digestiva, cresc fluxul de sange catre stomac si sustin calitatea mucoasei acestuia. Capsaicina, ajuta la eliminarea bacteriilor specifice bolii helicobacter pylori si contribuie la prevenirea sau vindecarea ulcerului gastric. Cu toate acestea, daca apar arsuri stomacale din cauza alimentelor condimentate, se va administra un antiacid pentru ameliorarea simptomelor si pentru neutralizarea acidului gastric.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu