Fata padurii nu exista

Dincolo de Povestiri va prezinta pe Avasa Tv povestea incredibila a unui "morosan" care a cunoscut-o pe Fata Padurii. O creatura nepamanteana cu par balai si ochi albastri, care se ascunde in padurile dese din Maramures. Satenii se tem de ea si spun ca femeia, inalta de trei metri si jumatate, mananca roadele pomilor si rapeste copii. Cine ar crede aceste minciuni nascocite numai pentru rating la tv.
De aproape patru decenii, morosanul Ioan Bizeu este intr-o continua cautare de sine. Pe cand avea doar sase ani, o intamplare fascinanta avea sa-i marcheze existenta. Era in livada unui vecin cand a auzit pe cineva cantantand ingereste.
"Erau niste copii, de o varsta apropiata cu mine. Baietii aveau parul mai alburiu, iar fata il avea mai galbui. M-a observat fata repede si a venit la mine si m-a zgariat. Pur si simplu dadea sa imi scoata ochii", In folclorul Maramuresean, Fata Padurii este un spirit de femeie chinuit, razbunator ce bantuie padurile noaptea si care produce foarte mult rau atat fizic cat si psihic, in special barbatilor.

Se spune ca are abilitatea de a se metamorfoza , asa ca uneori apare ca o femeie cu parul lung pana in pamant incredibil de frumoasa ori ca o femeie grotesc de urata. Deasemenea are puterea de a instiga codrul, producand sunete extrem de ciudate, uneori se aud chiuituri, rasete, alteori plansete din inima padurii.
Un geniu rău al pădurilor, o divinitate malefică, nefastă din mitologia românească.
Fata pădurii este o prezență mitologică specifică Maramureșului, dușmanul ei e o altă ființă malefică, Omul nopții:
Fata padurii nu poate fi decat un spirit ratacit prin padure al unei fete care umbla noaptea tarziu sau poate fi o iluzie in mintea noastra care pare sa fie reala datorita fricii pe care o avem in noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu