Varza de Bruxelles a devenit populara cu aproximativ 200 de ani in urma, si acum ocupa locul printre cele mai fine delicatese.
Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, precum si
valoarea calorica redusa – doar 29 kcal la 100 g, este o leguma
dietetica.
Varza de Bruxelles contine vitaminele C, B1, B2, B3, B6, B9, PP, E,
caroten si altele. Acesta este bogata in fier si minerale – potasiu,
calciu, sodiu, magneziu si fosfor. Compozitia sa include carbohidrati,
proteine, coloranti, uleiuri esentiale, acizi organici si micronutrienti, cum ar fi iod, zinc si altele.
Varza de Bruxelles este adecvata pentru anemie. Acesta stimuleaza
glandele endocrine,intareste organismul dupa boala, si peretii vaselor
de sange. Si pe langa toate acestea va poate ajuta sa va mentineti in
forma si sa scapati de 2-3 kilograme in doar patru zile.
Varza de Bruxelles are un efect diuretic, prin urmare, nu este recomandata pentru persoanele care tind sa retina lichid, exces de greutate, boli de rinichi si tensiune arteriala.
Prima zi
Mic dejun: o ceasca de cafea neindulcita, 1 mar, 1 ou
Pranz: 200g varza de Bruxelles fiarta
Cina: 100g varza de Bruxelles si un ou fiert
A doua zi
Mic dejun: cafea si 50g branza
Pranz: 200g varza de Bruxelles si 1 ou fiert
Cina: o cana de iaurt
A treia zi
Mic dejun: o ceasca de ceai
Pranz: 200g varza de Bruxelles fiarta si 100g branza
Cina: o cana de iaurt
A patra zi
Mic dejun: 1 cana de suc de pere
Pranz: 200g varza de Bruxelles fiarta
Cina: 100g branza














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu