Magneziul este unul dintre acele elemente care nu trebuie
sa-ti lipseasca din alimentatie, acest mineral avand un rol important in
producerea si transportul energiei necesare diverselor procese
fiziologice, stimuland procesele metabolice.
Magneziul reprezinta un oligoelement absolut necesar organismul uman
din mai multe considerente: acest mineral esential este necesar pentru
mentinerea functionalitatii musculare si nervoase a organismului,
intarirea sistemului imunitar, reglarea ritmului cardiac si consolidarea
oaselor.
Spanacul si salata verde contin in jur de 80 miligrame de magneziu la
100 de grame, adica aproximativ 20% din valoarea pe care trebuie sa o
consumam zilnic.
Bananele. Constituie una dintre cele mai bune gustări, deoarece are
rolul de a te energiza. Acest beneficiu este adus de magneziu şi
potasiu, două minerale care se găsesc din plin în aceste fructe.
Nucile. Toate fructele uscate oleaginoase (migdale, alune, nuci de
caju, nuci de pecan, nuci, muguri de pin) sunt bogate in magneziu.
Nucile braziliene contin una dintre cele mai ridicate cantitati de
magneziu in compozitie – 376 mg/100g (migdalele au in jur de 270 mg). In
plus, ele aduc acizi grasi buni nesaturati (omega 6 si 9).
Cereale: cerealele (integrale) reprezinta o sursa excelenta de
magneziu, cele mai bogate in acest mineral fiind hrisca (o cana = 85mg
magneziu) si taratele de ovaz (o cana =6cmg magneziu), dar si orzul,
porumbul si faina de grau contin cantitati semnificative.
Peste. Bogat in acizi grasi omega 3, pestele este alegerea ideala.
Contine mai putine calorii decat carnea de pui, porc sau vita. Somonul,
macroul si tonul sunt o sursa uimitoare de vitamina D si magneziu.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu