Consumate dimineata, merele trateaza constipatia si
repun pe picioare mecanismele digestive. In plus, cercetari recente
demonstreaza faptul ca un singur mar consumat zilnic are puterea sa tina
la distanta cinci tipuri de cancer:
- Cancerul de prostata, prin quercetina, un tip de flavonoida continuta de mere, poate ajuta la prevenirea si tratarea acestui tip de cancer;
- Cancerul de san: extractul de mere proaspete încetineste cresterea tumorilor;
- Cancerul pulmonar: un mar consumat în fiecare zi reduce riscul declansarii cancerului pulmonar la nefumatori cu 20%;
- Cancerul de colon: merele pot creste producerea unui compus numit butirat, care protejeaza organismul împotriva acestui tip de cancer.
- Cancerul hepatic: tratarea celulelor specifice
cancerului hepatic cu 50 miligrame (jumatate de lingurita) de extract de
mere provenit din merele necuratate de coaja inhiba cresterea celulelor
canceroase ale ficatului cu 57%.
Merele sunt bune la protejarea celulelor neuronale impotriva
neurotoxicitati oxidative indusa de stres si pot juca un rol important
in reducerea riscului de afectiuni neurodegenerative, cum ar fi
Alzheimer.
Consumul de mere este legata de un risc scazut de accidente
vasculare. In plus, trei portii de mere (sau alte fructe, cum ar fi
afinele si strugurii), duc la un risc de 7 la suta mai mic de diabet. De
asemenea, merele reduc absorbtia de glucoza din tractul digestiv,
stimuleaza celulele beta din pancreas pentru a secreta insulina si cresc
absorbtia de glucoza din sange prin stimularea receptorilor de
insulina.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu