Avocado lupta impotriva colesterolului rau

Avocado are un continut caloric mai ridicat, insa acest lucru se datoreaza grasimilor bune care se regasesc in el si care au un rol esential pentru sanatatea noastra. Potrivit unui studiu recent realizat, avocado este un fruct deosebit de util atat persoanelor cu o greutate normala, cat si celor care au kilograme in plus si isi doresc sa slabeasca. Nu trebuie sa te feresti de el chiar daca urmezi o cura de slabire, deoarece grasimile bune din avocado au un impact favorabil asupra colesterolului, favorizand scaderea nivelului de colesterol LDL (rau).
Un studiu care s-a realizat pe parcursul a cinci saptamani a monitorizat dieta mai multor persoane supraponderale si care sufera de obezitate. Pe parcursul celor cinci saptamani unele persoane au avut o dieta saraca in grasimi si fara avocado, altele au incorporat grasimi in cantitate moderata, dar tot fara avocado, iar al treilea grup au urmat o dieta moderata in grasimi saturate si au consumat cate un avocado pe zi.

Rezultatele au aratat clar o scadere a nivelului de colesterol rau la toti participantii, insa o reducere semnificativa s-a constatat in special la grupul care a inclus cate un avocado pe zi. Specialistii avertizeaza asupra consumului zilnic de avocado care trebuie sa faca parte dintre plan alimentar echilibrat. Adica daca ai o alimentatie hipercalorica, cu alimente de tip fast-food, dulciuri si snacks-uri din comert, consumul unui avocado pe zi nu va face decat sa mareasca numarul caloriilor ingerate.

Pentru a te bucura de beneficiile fructului de avocado trebuie sa ai o dieta echilibrata, cu alimente proaspete si gatite simplu, pe langa care sa adaugi un avocado. In cazul in care avocado are un pret prea mare sau nu il gasesti foarte usor, poti sa te bazezi si pe alte alimente care au grasimi sanatoase si genereaza un efect similar: nuci, seminte, ulei de masline presat la rece, macrou, somon, hering, sardine.

Cu toate acestea, cercetarile arata ca rezultatele sunt mai spectaculoase atunci cand consumi avocado ca sursa de grasimi bune. Consumandu-l vei asigura corpului potasiu si proteine, sustine specialistii. De asemenea, avocado reduce efectul inflamator pentru care alimentele de origine animala pe genereaza in corp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu