Ciorba de post bogata in substante nutritive

Perioada postului impune renuntarea la consumul de carne, asa ca poti profita de acest lucru nu numai pentru a respecta traditia, ci si pentru a beneficia de o detoxifiere benefica organismului. Astazi, divahair.ro ne propune una dintre cele mai gustoase si hranitoare ciorbe de post cu legume.

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 500 gr de ciuperci, taiate in bucati de jumatate de cm;

- o ceapa mare, tocata;

- 10 sfecle mici, curatate si taiate cubulete;

- 2 morcovi curatati si taiati rondele;

- 1 pastarnac curatat si taiat rondele;

- o telina mica, tocata cubulete;

- o jumatate de kilogram de cartofi curatati si taiati cubulete;

- o jumatate de varza mica, curatata si tocata marunt;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- marar proaspat, tocat marunt, sau patrunjel, in functie de preferinte;

- sare si piper dupa gust;

- 3 linguri de pasta de tomate;

- 2 linguri de ulei.

Modalitatea de preparare a acestei ciorbe de post cu legume este urmatoarea:

Intr-o tigaie, pune uleiul, iar cand acesta s-a incins, caleste ciupercile si ceapa pana cand isi schimba culoarea. Transfera amestecul obtinut intr-o oala si adauga sfecla, morcovii, pstarnacul, telina si doi litri de apa. Lasa totul la fiert, pana cand da in clocot. Apoi, adauga si cartofii, varza si usturoiul, iar cand acestea din urma si-au schimbat consistenta devenind mai fragede, pune pasta de tomate pe care ai diluat-o, in prealabil, in 100 ml de apa. Mai lasa ciorba pe foc timp de doua-trei minute, pentru a da din nou in clocot, apoi micsoreaza flacara pentru ca preparatul sa fiarba la foc mic vreme de inca cinci minute. Acum poti spune, in sfarsit, ca ciorba este gata, asa ca opreste focul si presara pe deasupra ei mararul proaspat tocat sau patrunjelul. 

Iata si un sfat! Membrii familiei care nu tin post pot adauga in ciorba putina smantana sau o lingura-doua de otet de mere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu