Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau orice alt fruct. Ajuta la detoxifierea organimsul.
Are cantitati abundente si de alte vitamine si minerale, cum ar fi: provitamina A, vitamina B, vitamina E, vitamina K, beta-caroten, magneziu, fosfor, fier, mangan,
sodiu, potasiu, sulf si calciu. Acesta actioneaza ca un antioxidant,
este un stimulent general, diuretic, antiseptic, si anti-infectios.
Mai mult, patrunjelul este un neutralizator al efectelor negative
provocate de fumat si a dependentei de alcool. Printre alte efecte mai
sunt: intarirea sistemului imunitar, are un efect benefic asupra
ficatului, splinei, organelor digestive si endocrine.
In antichitate, oamenii foloseau frunzele de patrunjel pentru a-si pastra o respiratie proaspata. In produsele alimentare orientale, patrunjelul a fost un ingredient foarte apreciat.
In antichitate, oamenii foloseau frunzele de patrunjel pentru a-si pastra o respiratie proaspata. In produsele alimentare orientale, patrunjelul a fost un ingredient foarte apreciat.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu