
De ce sa nu arunci coaja de banana? Afla care sunt beneficiile pentru sanatate pe care le ofera cojile de banane?
Cat de importanta este coaja de banana?Asa cum de fapt stii, in societatea occidentala, cojile de banane sunt eliminate in timp ce consumat este doar miezul bananei. Cu toate acestea, asa cum multe animale din familia primatelor mananca bananele intregi, cu tot cu coaja, de asemenea, sunt si multe triburi indigene din Africa care sunt cunoscute pentru faptul ca mananca bananele in intregime, la fel ca primatele.
Coaja de banana ofera o multime de beneficii atat pentru sanatatea organismului, cat si pentru frumusetea pielii.
Cojile de banane pot fi consumate crude, desi multi bucatari din intreaga lume gatesc aceste ingrediente bogate in substante nutritive pentru a le face mai gustoase. Iata insa care sunt principalele beneficii pe care le ofera cojile de banane:
Sursa bogata de fibre solubile si insolubile
Fibrele sunt necesare pentru organism, deoarece promoveaza tranzitul intestinal sanatos si amelioreaza constipatia. Cojile de banane sunt bogate in fibre solubile (la fel ca si cojile de mere), ajutand, astfel, la mentinerea unei greutati corporale optime, prin faptul ca induc rapid o stare de satietate. Studiile au aratat, de asemenea, ca fibrele solubile reduc riscul de infarct miocardic si evita debutul precoce al diabetului zaharat.
Lupta impotriva colesterolului
Fibrele solubile existente in coaja de banane (si in miezul bananei) sunt importante in scaderea nivelului de colesterol. Aceste elemente nutritive au fost studiate extensiv, dovedindu-se faptul ca pot reduce nivelul de lipoproteine cu densitate scazuta, LDL-ul, asa numit “colesterol rau”.
Coaja de banane imbunatateste starea de spirit
Studiile clinice efectuate cu privire la proprietatile pe care le au cojile de banane au descoperit faptul ca aceste ingrediente contin o anumita substanta numita triptofan. Triptofanul este un aminoacid esential, care este necesar pentru producerea de hormoni, cum ar fi serotonina, un hormon al creierului, care actioneaza ca un rapel pentru starea de spirit. Aceasta proprietate se gaseste si in miezul bananelor.
Ofera proprietati antioxidante
Antioxidantii sunt niste substante miraculoase care ofera o multime de beneficii anti-imbatranire si, totodata, anti-cancer. Coaja de banane a fost dovedita ca este bogata in polifenoli si carotenoide, acestia fiind niste compusi fitochimici cu proprietati antioxidante. Mai mult decat atat, studiile clinice au descoperit a bananele necoapte contin mai multi antioxidanti decat bananele coapte.
Acum ca ai aflat toate acestea te vei alatura si tu celor care consuma bananele intregi si nu le vei mai arunca coaja?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu