Nucile sunt o buna gustare atunci cand te simti
flamand, mai ales ca ofera senzatia de satietate pentru o perioada mai
lunga de timp. Nucile au un continut ridicat de fibre care contribuie la
scaderea colesterolului rau si, implicit, la reducerea riscului de a
suferi de boli de inima.
Pe langa fibre, nucile sunt bogate in zinc, magneziu, fosfor si calciu, minerale esentiale pentru buna functionare a organismului.
Totodata, nucile sunt o sursa excelenta de vitamina E, una dintre
cele mai importante vitamine care mentin starea de sanatate generala.
Vitamina E impiedica formarea placilor in artere, care pot duce in timp
la aparitia durerilor pectorale, a atacurilor de cord si la devoltarea
bolilor coronariene.
Contin grasimi mononesaturate
In compozitia nucilor se gasesc grasimi mononesaturate si
polinesaturate, care au un rol important in mentinerea normala a
structurilor celulare si in prevenirea inflamatiilor. Potrivit
Asociatiei Americane de Cancer, un consum constant de nuci previne
dezvoltarea anormala a celulelor care duc, implicit, la dezvoltarea
anumitor tipuri de cancer.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu