Nucile previn dezvoltarea cancerului

Nucile sunt o buna gustare atunci cand te simti flamand, mai ales ca ofera senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Nucile au un continut ridicat de fibre care contribuie la scaderea colesterolului rau si, implicit, la reducerea riscului de a suferi de boli de inima.

Pe langa fibre, nucile sunt bogate in zinc, magneziu, fosfor si calciu, minerale esentiale pentru buna functionare a organismului.

Totodata, nucile sunt o sursa excelenta de vitamina E, una dintre cele mai importante vitamine care mentin starea de sanatate generala. Vitamina E impiedica formarea placilor in artere, care pot duce in timp la aparitia durerilor pectorale, a atacurilor de cord si la devoltarea bolilor coronariene.

Contin grasimi mononesaturate

In compozitia nucilor se gasesc grasimi mononesaturate si polinesaturate, care au un rol important in mentinerea normala a structurilor celulare si in prevenirea inflamatiilor. Potrivit Asociatiei Americane de Cancer, un consum constant de nuci previne dezvoltarea anormala a celulelor care duc, implicit, la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu