Fasolea verde este una dintre cele mai ieftine şi des întâlnite legume. Este originară din continentul american, fiind adusă de către spanioli în secolul al XVI-lea în Europa, şi oferă numeroase beneficii organismului.
- Antioxidanţii sunt compuşi care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi şi previn dezvoltarea tumorilor canceroase, iar fasolea verde conţine un amestec sănătos de antioxidanţi, precum quercitină, kaempferol, luteină şi betacaroten
- Ne menţine ochii sănătoşi, deoarece are în compoziţie cantităţi impresionante de vitamina A (în 1000gr de produs găsim 23% din necesarul zilnic) şi carotenoizi.
- Este o sursă excelentă de acid folic, compus esenţial femeilor însărcinate şi copiilor. Acidul folic împreună cu vitamina B12 joacă un rol important în divizia celulară şi poate stimula creşterea părului.
- Fasolea verde este un aliment esenţial celor aflati la dietă sau într-o cură de detoxifiere. Având puţine calorii (doar 31 kcal per 100gr) şi un conţinut relevant de fibre alimentare (3,4gr în 100gr de fasole), leguma este un aliment optim pentru pierderea în greutate şi pentru o digestie bună.
- Aduce organismului un aport impresionant de vitamina C (în 100gr avem 27% din necesarul zilnic). Vitamina C joacă un rol important în producţia colagenului, protejează împotriva efectului radicalilor liberi şi întăreşte sistemul imunitar.
- Consumul săptămânal de fasole verde ar putea avea beneficii asupra sistemului cardiovascular, datorită compoziţiei unice de antioxidanţi şi acizi graşi omega-3. Mai mult, fasolea verde este unul dintre puţinele alimente de origine vegetală care conţin acizi graşi omega-3, fiind ideală vegetarienilor şi veganilor.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu