Pepenele rosu tine departe cancerul

Pe langa faptul ca este un aliment alcatuit din apa si zahar, pepenele rosu contine si numeroase vitamine, minerale, antioxidanti si putine calorii. Iata de ce este bine sa-l incluzi in regimul alimentar!

Reduce tensiunea arteriala

Potrivit unui studiu publicat de „American Journal of Hypertension“ cercetatorii au ajuns la concluzia ca introducerea in dieta a pepenelui rosu reduce tensiunea arteriala si tine departe bolile de inima.

Regleaza digestia

Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu ajuta la prevenirea constipatiei si contribuie la pastrarea unui tract digestiv sanatos.

Hidrateaza organismul

Deoarece este alcatuit din 92% apa si din electroliti importanti, este bine sa ai la indemana pepene rosu in timpul lunilor fierbinti de vara pentru a preveni deshidratarea.

Imbunatateste calitatea somnului

Colina este un nutrient foarte important si versatil, care se gaseste in pepenele rosu. Acest nutrient imbunatateste calitatea somnului si capacitatea de invatarea si memorare. Totodata, ajuta la mentinerea structurii membranelor celulare, la transmiterea impulsurilor nervoase, la absorbtia grasimilor si reduce inflamatiile.

Tine departe cancerul

Datorita prezentei vitaminei C, precum si a altor antioxidanti, pepenele rosu combate formarea radicalilor liberi cunoscuti ca fiind cei care favorizeaza aparitia cancerului.
Reduce durerile musculare

Consumul de pepene rosu reduce durerile musculare si imbunatateste timpul de recuperare, in urma efortului exercitat in timpul exercitiilor fizice. Cercetatorii cred ca acest lucru se intampla datorita aminoacidului L-citrulina care se intalneste in pepenele rosu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu