In ciuda faptului ca medicii
sfatuiesc sa evitam complet consumul de alcool, ultimele studii arata
ca vinul rosu are foarte multe beneficii pentru organismul nostru.
Insa nu toate soiurile de vin rosu
sunt benefice pentru organism! Medicii sistin ca vinurile rosii seci,
dense, care au un buchet foarte puternic, scad nivelul colesterolului
din organism cu pana la 9 procente la pacientii care nu sufera de nicio
afectiune si cu 12 procente la cei care au deja nivelul colesterolului
ridicat. Mai mult decat atat, un pahar de vin rosu consumat in fiecare
zi actioneaza ca un adevarat medicament asupra intregului corp, dupa cum
urmeaza:
Vinul rosu protejeaza inima si vasele de sange!
Aceasta bautura este foarte bogata
in polifenoli care au un important rol antioxidant. Acestia contribuie
la pastrarea elasticitatii vaselor de sange si actioneaza ca un
anticoagulant natural. Acesti compusi mai sunt considerati si aspirina
naturala de multi cercetatori.
Vinul rosu scade glicemia
Boabele de struguri negri contin
foarte mult resveratrol, un compus natural care are rolul de a mentine
echilibrul zaharului sin sange. In baza acestor descoperiri, foarte
multi oameni diagnosticati cu diabet au primit de la medici suplimente
de resveratrol iar nivelul zaharului din sange a scazut drastic.
Vinul rosu te protejeaza de Alzheimer
Acelas compus mentionat mai sus are rolul de a incetini formarea unei proteine caracteristice bolii Alzheimer.
Vinul rosu te scapa de kilogramele in plus
Consumul moderat de vin rosu are si
un efect incredibil asupra siluetei. Tot datorita resveratrolului! Acest
compus-minune da nastere unui alt compus fenolic, odata ce se afla in
organism, numit piceatanol. Acesta din urma impiedica formarea celuleor
adipoase siajuta foarte mult la eliminarea acestora.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu