Sucul proaspăt de roşii acţionează asupra
organismului ca un energizant, deoarece accelerează absorbţia zahărului
din sânge. Totodată elimină toxinele din organism, şi, mai ales, din
ficat. Roşia are o valoare nutritiva mare şi e şi un bun antioxidant.
Luptă impotriva infecţiilor şi menţine inima tânără.
Datorită compoziţiei lor bogate în nutrienţi,
roşiile pot fi folosite pentru revitalizarea şi strălucirea pielii.
Aplicată sub forma de mască, pe orice tip de piele, roşia tratează tenul
gras, purifică pielea şi ajută în lupta împotriva porilor dilataţi, a
coşurilor şi a punctelor negre.
Vitamina A din compoziţia acestei legume
contribuie la întinerirea şi strălucirea pielii, vitamina B stimuleaza
înnoirea celulelor, iar betacarotenul, oligoelementele şi mineralele
stimulează metabolismul celular. Rezultatul nu poate fi decât o piele
netedă, fermă, curată şi sănătoasă. Medicii recomandă consumul unei
roşii pe zi pentru a avea o piele sănătoasă, o inimă puternică şi doza
necesara de vitamina C.
Pe de altă parte, roşia este un aliment
foarte bun pentru întărirea organismului. E bogată în săruri alcaline,
reduce concentraţia de uree, combate constipaţia şi elimină reziduurile
din intestin – licopenul e direct responsabil. Roşiile conţin vitaminele
A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar şi calciu, magneziu, fosfor, magneziu şi
fier. O roşie conţine în proporţie de 94% apă şi are doar 22-26 de
calorii. Licopenul, substanţa miraculoasă din rosie, luptă împotriva
infecţiilor, stimulează metabolismul, protejează ADN-ul celular, are
proprietăţi antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne
riscul apariţiei osteoporozei şi a cancerului de prostată.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu