Stiai ca in oua gasim cea mai multa cantitate de vitamina D, dupa peste? Foarte bogate in proteine, ouale contin si colina, omega-3, zinc si luteina,
care imbunatatesc capacitatea de concentrare. In oua se afla adevarate
depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor,
fier, cupru, magan, iar coaja oualor contine foarte mult calciu si
magneziu.
In oua se afla elemente cu efect antimicrobian si inflamator.
Nutritionistii recomanda sa mancam oua dupa ora 14, cand organismul
asimileaza mai bine nutrientii din oua, si sa le consumam mai ales in
perioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de
vitamine, noteaza unica.ro.
Coaja de ou contine calciu organic, foarte usor de asimilat de catre organism (pe care il mai gasim doar in corali).
Ce tratezi cu oua:
Diareea la copii
Se bat albusurile de la 2 oua, in 50 de ml de apa rece. Se administreaza copiilor cate o lingura de preparat, din ora in ora.
Ulcer
Se face un amestec din doua albusuri de ou crude, care se amesteca
impreuna cu o lingura si jumatate de miere (curata) si 15 grame de unt.
Amestecul se incaleste in baie de aburi si se bea cu doua ore inainte de
ora obisnuita de trezire, dupa care se mai sta in pat alte doua ore,
intai pe partea dreapta, apoi pe spate, apoi pe partea stanga. Regimul
dureaza 6 luni!
Arsuri (usoare)
Se amesteca doua albusuri cu o lingura de ulei si una de frisca si se unge locul afectat de cateva ori pe zi.
Colici abdominale la copiii mici
Se fiebe un ou, se raceste putin in palma sub jet de apa rece, ca
sa nu friga prea tare, si se pune pe buricul copilului. Caldura degajata
il linisteste imediat.
Hemoroizi
Se bate albusul unui ou cu ulei de masline si putin vin alb, pana se obtine o pasta groasa, ce se aplica pe zona dureroasa.














0 comentarii:
Trimiteți un comentariu