Detoxifierea ficatului si a rinichiului

Pentru detoxifierea ficatului si a rinichiului, iti propunem astazi o cura eficienta. Bea trei cani cu ceai de papadie pe zi. Capsulele cu armurariu ajuta la regenerarea ficatului, fiind un foarte bun tonic hepatic. Pe langa asta, ajuta la cresterea imunitatii si sustin activitatea renala.

Daca nu ai hiperaciditate stomacala sau hemoroizi, mai poti folosi in alimentatie tumeric (condiment din care se prepara sosul curry). Miscarea este si ea importanta. Mergi in pas alert in aer liber. Ar fi bine sa faci asta o ora pe zi, dar si o jumatate de ora poate fi de folos. Nu trebuie sa fie ceva special.

De exemplu, poti cobori din autobuz cu trei-patru statii mai devreme de a ajunge la destinatie.

Legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. Profita din plin de trufandale: ridichi de luna, urzici, stevie, leurda ceapa verde etc. Include si mere, kiwi, cartofi si salata verde. Totodata, ar fi bine ca o saptamana sa renunti la carne si oua, care incarca organismul de grasimi animale. Pentru o buna functionare a intestinului, ai mare nevoie de bacteriile "bune". Acestea se gasesc in iaurt sau muraturi. O combinatie buna este iaurtul cu mere rase, care aduce un plus de vitamina C. Pentru gust, poti adauga o lingurita de miere.

Ceaiuri diuretice

Rinichii au functia de a strange toxinele adunate in sange si de a le elimina prin urina. Cu cat aceasta este mai inchisa la culoare, cu atat exista mai multe "deseuri" in organism. De aceea, este bine sa bei suficiente lichide (apa, ceai de plante neindulcit). Cele mai indicate sunt cele de urzica, splinuta si fructe de ienupar.

DIETA IN HEPATITA

"In hepatita, este recomandata o dieta care sa cuprinda orez, grau, porumb, mei, supa de fasole boabe, de ridichi uscate, de legume, oua rascoapte, papaya, dovlecei, castraveti, banane, grepfrut, smochine, cirese, alte fructe dulci, glucoza sau sucuri dulci de fructe. Toate alimentele se vor prepara prin fierbere, de preferinta in abur. Sunt cu desavarsire interzise mancarurile grase (inclusiv laptele, untul, uleiul, iaurtul, cascavalul), piersicile, bauturile alcoolice, ceaiul, cafeaua, bauturile fierbinti, ardeiul iute, inghetata, nucile si arahidele"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu